35 vuotta kauneudenhoitoa

Beauty Spot on huolehtinut oululaisten kauneudesta ja hyvinvoinnista jo 35 vuotta. Se on kunnioitettava ikä kauneushoitolalle. Beauty Spot aloitti toimintansa Beauty Centerin yhteydessä aikoinaan. Kauneushoitolan uusi omistaja, Emmi Kaijala, palasi Beauty Spotiin työskentelemään omalla toiminimellään 2013 ja vuonna 2018 hänestä tuli Beauty Spotin uusi omistaja.

 

Korona siirsi juhlavuoden juhlinnat hamaan tulevaisuuteen, mutta muuten Emmi on luottavaisin mielin siitä, että kauneushoitoihin on koronankin aikana turvallista tulla. “Olemme aina olleet tarkkoja hygieniasta, asiakkaidemme terveydestä ja kasvomaskien käyttö on meille tuttua. Korona-aikana olemme lisänneet pintojen desinfiointia ja maskien käyttöä. Meillä on harvemmin ruuhkia ja pystymme aikatauluttamaan asiakasvirrat hyvin.”

Beauty Spotin asiakaskunta on vuosikymmenten aikana vakiintunutta. Kauneushoitolassa käy asiakkaina monenikäisiä oululaisia, aina mummosta ja vaarista teini-ikäisiin. Hoitolan palveluita käyttävät tasapuolisesti miehet ja naiset. Kauneushoitola- ja kosmetologin palveluiden lisäksi Beauty Spotissa on nykyään tarjolla hierontapalveluita. Isänpäiväksi voi esimerkiksi ostaa hoitopaketin, joka sisältää kasvo- ja jalkahoidon lisäksi hieronnan. Beauty Spotissa on myös monipuolinen myymälä, mistä löytyy kosmetiikka ja ihonhoitotuotteita jokaiselle ihotyypille.

Pikkujoulukausi on yleensä kiireistä aikaa kauneushoitoloissa. Näin on myös Beauty Spotissa, missä pikkujoulut tuovat piikin kauneus- ja kosmetologihoitojen kysyntään. Tänä vuonna myös pikkujoulukautta juhlitaan eri tavoin kuin aikaisemmin. ”Nyt kun ei ole yritysten järjestämiä pikkujouluja, niin ystäväporukat ovat varanneet yhteisiä hoitoja. He tulevat meille rentoutumaan ja kaunistautumaan pienissä ryhmissä”, Emmi kommentoi.

Emmin lisäksi Beauty Spotissa työskentelee toinen kosmetologi, hieroja ja injektiohoitaja sekä harjoittelussa oleva kosmetologiopiskelija. Emmin tulevaisuuden tavoitteena on saada mukaan kolmas kosmetologi täydentämään tiimiä. Yrityksen toimintamalliin kuuluu työskentely omana sopimusyrittäjänä Beauty Spotin brändin alla.

Beauty Spot on aina ollut keskustan hoitola, minne on helppo tulla. Hektisen arjen tasapainoksi voi nousta Pekurinkulman kuudenteen kerrokseen kaunistautumaan ja rentoutumaan. Kaikkien kauneushoitojen yhteydessä Beauty Spotissa saa lisäksi kevyen niska-hartiahieronnan.

Lisätietoja Beauty Spotin palveluista, hinnoista ja myymälän tuotteista sekä aukioloajoista löytyy heidän kotisivuilta: https://www.beautyspot.fi

 

Onni elää käsitöissä

Oulun rautatieaseman vieressä Taito Shopia ja Taito Taloa pitävä Taito Pohjois-Pohjanmaa on käsityökulttuuria taitona ja elinkeinona edistävä yhdistys. Taidon tavoitteena on edistää hyvää oloa tarjoten käsityö elämyksiä ja kädentaitojen osaamista elämän eri vaiheissa. Yhdistyksen toimintaa ohjaavat arvot ovat luovuus, taito, yrittäjyys ja kestävä kehitys. Näitä taitoja on tänä vuonna tarvittu, kun korona on vaikuttanut myös Taidon toimintaan.

 

”Yhteisöllisyys liittyy käsitöihin vahvasti. Ennen koronaa se tapahtui kasvotusten, nyt se tehdään verkossa. Korona on vaatinut kekseliäisyyttä. Se on riisunut kaikki ylimääräiset rönsyt toiminnassamme ja saanut meidät keskittymään ydinosaamiseemme – käsitöiden tekemisen mahdollistamiseen ja neuvontaan. Varsinkin tällaisina kriisiaikoina käsityöt ovat miellyttävää, virkistävää ja rentouttavaa toimintaa. Me olemme neuvontaorganisaatio ja nyt meidän neuvoja löytyy myös verkosta kursseina sekä opetusvideoina. Lisäksi uudesta verkkokaupastammevoi ostaa samoja tarvikepaketteja kuin myymälästämme. Tarvikepaketteja suunnitellessamme mietimme kuinka voimme edistää oululaista identiteettiä käsitöiden kautta. Testaamme eri tuotteita ja tuoteideoita sekä niihin tehtyjä ohjeita aina itse ensin ennen kuin lanseeraamme tarvikepaketit myytäviksi. Liikekeskuksen jäsenenä haluamme muistuttaa oululaisia siitä, että keskustan alueelta löytyy monipuolista tarjontaa myös Rotuaarin ulkopuolelta,” toiminnanjohtaja Elina Seppänen kommentoi.

Seppänen on ollut yhdistyksen toiminnassa mukana jo 15 vuotta. Yhdistyksen toiminnanjohtajana hän on ollut viisi vuotta. Taito Pohjois-Pohjanmaalla on 13 hengen organisaation, joiden toimipaikkoja ovat Oulu ja Kuusamo. Koulutusten ja kuntoutustoiminnan lisäksi Taito työllistää paikallisia käsityöläisiä. Taito Pohjois-Pohjanmaa on ollut osana valtakunnallista käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:tä jo vuodesta 1907. Lahja- ja käsityömyymälä Taito Shopista voi ostaa laadukasta kotimaista designia ja paikallista käsityötä sekä erilaisia materiaaleja ja tarvikepaketteja käsityön harrastajille. Tuotteet ovat pienten ja keskisuurten yrittäjien käsi- ja pienteollisesti valmistamia. Myymälän yhteydessä toimii Lovi tehtaanmyymälä ja Kahvila Hanna. Myymälän ja kahvilan tuotot menevät kokonaisuudessaan käsityökulttuurin ja yrittäjyyden edistämiseen Pohjois-Pohjanmaan alueella. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Taidolle oikeudet käyttää Avainlippu–tunnusta ja Yhteiskunnallinen yritys -tunnusta.

https://www.taitopohjoispohjanmaa.fi