Vuoden 2020 yrittäjänainen löytyy Hallituskadulta

Hallituskadulla sijaitsevan ErgonoVitan yrittäjän Jenni Ahopellon rohkeus muuttaa liiketoimintansa suuntaa palkittiin valinnalla Oulun seudun yrittäjänaiseksi 2020 viime marraskuussa. Jenni aloitti ErgonoVitan yritystoiminnan vuonna 2015. Silloin toiminnan ytimessä oli nukkumisergonomia, mistä hän on myös julkaissut kirjan. Asiakkaiden toiveiden ja sopivien kohtaamisten kautta yritystoiminnan fokus siirtyi nukkumisergonomiasta, kodin apuvälineistä sekä työergonomiasta luonnollisesti hyvin istuviin kenkiin ja terveysjalkineisiin vuonna 2017.

“Minusta yrittäjän tulee olla joustava liiketoimintansa suhteen sekä uskaltaa tehdä isojakin muutoksia yritystoiminnassa selviytyäkseen. Kaksi ensimmäistä vuotta yritin opettaa suomalaisia nukkumaan oikein sekä tarjosin heille erilaisia apuvälineitä kodin fyysisiin haasteisiin ja työergonomiaan. Valikoimassani oli jo silloin joitain jalkineita. Vähitellen jalkineiden kysyntä alkoi olemaan sen verran kova, että lähdin rohkeasti muutamaan liiketoimintani ydintä vuonna 2017. Nyt voin sanoa olevani onnellinen kenkäkauppias, ” Jenni kommentoi liiketoimintansa suunnanmuutosta.

ErgonoVitassa asiakas saa aina henkilökohtaista asiakaspalvelua fysioterapeutilta. Jalkinevalinnassa auttavat Jennin lisäksi fysioterapeutit Terhi ja Nina. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Jenni toimi 10 vuotta Unikulman tehtaan fysioterapeuttina Espoossa asuessaan. Paluumuutto Ouluun ja hullunrohkeus siivittivät yrittäjäksi ryhtymistä, mitä hän ei ole katunut päivääkään. ”Töihin on aina ollut kiva tulla. Minusta on ihana palvella ihmisiä ja tarjota heille asiantuntevaa ja henkilökohtaista palvelua.”

ErgonoVitan mallistossa löytyy luonnollisesti hyvin jalkaan istuvia kenkiä ja sandaaleita sekä työ- ja terveysjalkineita eri valmistajilta. Mallisto on kehittynyt vähitellen ja asiakkaita kuunnellen. ”ErgonoVita on henkilökohtaisesti palveleva kenkäkauppa, missä asiakkaiden jalkojen fyysiset tarpeet otetaan huomioon. Meillä ei asiakas pue kenkiä jalkaan vaan myyjä etsii hänelle sopivat kengät ja kertoo miten ne auttavat esimerkiksi erilaisissa jalkavaivoissa. Kirjaamme aina asiakkaidemme ostamat tuotteet ylös. Näin heidän ei tarvitse muistaa kenkänsä mallia, kokoa tai valmistajaa, vaan meillä on tiedot olemassa seuraavaa ostokertaa varten, mikä helpottaa jatkoasiointia huomattavasti. Meille voi halutessaan varata henkilökohtaisen jalkinesovitusajan ja teemme myös kotikäyntejä.”

Jennille oli tärkeää löytää liiketila keskustan alueelta, minne ihmisten on helppo tulla. Oululaisten lisäksi hänellä käy asiakkaita mm. Kuusamosta, Kemistä, Kajaanista, Raahesta ja Kokkolasta. Toiminnan laajentaminen Oulun ulkopuolelle on ollut mielessä. Tällä hetkellä tosin hän on tyytyväinen Hallituskadun myymäläänsä. Palvelut laajenevat 1.2.2021, kun alaraajafysioterapeutti Terhi Jokela aloittaa vastaanoton ErgonoVitan tiloissa. Jennin toiveena on alusta asti ollut löytää juuri sellainen tila, missä voi tarjota muitakin asiantuntijapalveluita. Se toive toteutui, kun hän muutti Hallituskadun ja Mäkelininkadun nurkassa sijaitsevaan isompaan liiketilaan vuonna 2020. Seuraavina kehityskohteina Jennillä on kotisivujen ja verkkokaupan uudistus.

https://ergonovita.fi