Monelle oululaiselle Kirkkokadulla sijaitseva naistenvaateliike Fulari on tuttu maamerkki Rotuaarilla. Liike on toiminut Oulun ydinkeskustassa jo 39 vuotta. Ensin Kauppurienkadulla ja Rotuaarin valmistuttua nykyisellä paikallaan Kirkkokadulla. Ensi vuonna Fulari juhlii 40-vuotisjuhlavuottaan.

”Meillä on asiakkaita jo useammassa sukupolvessa. Tarjoamme oululaisille naisille väriä ja laadukkaita vaatteita Euroopasta.Minusta pohjoisessa väri on arvo ja värejä meiltä löytyy aina,” kommentoi Fularin omistaja Marjo Huttu.

Muiden mallistojen lisäksi Fularissa myydään yksinoikeudella Jaakko Selin -mallistoa. Fulari on tuottanut mallistoa yhdessä Jaakko Selinin kanssa jo 7 vuotta. Yhteistyö syntyi, kun muotikaupan ammattilainen Marjo ja tyylien tuntija Jaakko päättivät kehittää yhdessä mallistoa ja kuunnella suomalaisten naisten toiveita ja toteuttaa niitä.

”Asiakaslähtöisyys on toimintamme ytimessä. Otamme aina huomioon asiakkaidemme toiveet hankintoja tehdessämme. Jaakko Selin -mallisto on tästä hyvä esimerkki. Haluamme tarjota asiakkaillemme heidän makuun ja mittoihin sopivia vaatteita. Jaakko -malliston mitoituksien suunnittelussa keskiössä ovat olleet ihanat oululaiset naiset,” Marjo kertoo.

Fularin toiminta alkoi Tapio ja Maija-Liisa Salon toimesta Fullpoints-nimisenä liikkeenä Kauppurienkadulla vuonna 1982. Fulari-nimi oli alun perin henkilökunnan antama lempinimi liikkeelle ja kun liike siirtyi Kirkkokadulle muuttui nimi virallisestikin Fulariksi. Marjo tuli taloon kesätyöntekijänä ennen kuin hän osti Fularin liiketoiminnan vuonna 1993. Fularin yrittäjänä hän on toiminut nyt 28 vuotta.

”Minusta meillä tässä Rotuaarilla on Oulun paras paikka liiketoiminnallemme. Kivijalkamyymälät kuuluvat kaupunkien ydinkeskustoihin oleellisena osana kaupunkikuvaa. Kaupungilta toivon halua tarjota toimivat puitteet yrittäjyyteen keskustan alueella. Pienilläkin asioilla, kuten kukkaistutuksilla kesällä, kaupunki voi lisätä viihtyisyyttä keskustassa. Kun ihmiset viihtyvät keskustassa, he myös käyvät ostoksilla ja käyttävät keskustan palveluita. Minusta keskusta tulisi nähdä kokonaisuutena, missä toimimme yhdessä”, hän kommentoi yrittämistä Oulun keskustassa.

Liikekeskuksen jäsenenä Fulari on ollut koko historiansa ajan. Vuonna 2019 Marjo sain Liikekeskukselta Rotuvaarin arvonimen. Hän on Rotuvaari numero 34.

Verkkokauppa on mullistanut toimialaa kovasti, mutta Marjo näkee sen uhkan sijasta palveluna,joka tuo kivijalkaan uusia asiakkaita. ”Toivon, että ihmiset käyttäisivät suomalaisia ja paikallisia muodin verkkokauppoja.” Fularin verkkokauppa löytyy osoitteesta https://kauppa.fulari.fi