Oululainen pitkän linjan perheyritys Liikuntakeskus Hukka avasi uuden konseptin Hukka Xpress -kuntosalin Oulun kaupunkikeskustan ytimeen, Pekurin kauppakortteliin neljä vuotta sitten. Hukka Xpressin ketjupäällikkö Mari Kukkonen luotsaa kokonaisuutta: ”Kuntosalimme on auki 24/7. Halusimme tarjota asiakkaille selkeän kuntosalipalvelun, joka korostaa treenin merkitystä. Palvelu on entistä edullisempi, mikä tarkoittaa myös sitä, että liikunta on kaikille saavutettavissa.”

Kuntosalipalveluissa onkin nähtävissä trendi, jossa itsestä huolehtiminen kuuluu luonnollisena osana ihmisten arkeen. Kuntosalilla käynnillä on itseisarvonsa osana terveellistä elämää, ihan kuin fiksulla syömiselläkin. Mari Kukkonen kertoo, että on upeaa huomata, miten terveellisyystrendi on tavoittanut ihmiset. Hukka Xpressin käyttäjäkuntaa ovat monipuolisesti niin nuoret kuin eläkeläisetkin, ja helppoon salille lähtemiseen on Xpressissä panostettu.

Yhtenä merkittävimpänä salin käyttäjäryhmänä ovat ydinkeskustassa työskentelevät kaupunkilaiset, jotka haluavat pitää huolta itsestään osana arjen kiirettä. ”Sijainti kaupungin ytimessä on loistava. Bussit kaikkialta kaupungista tulevat suoraan nurkallemme ja pyöräbaana on ihan vieressä. Meille on luontevaa saapua treenaamaan kamat kainalossa lounastauolla, kesken etätyöpäivän tai työpäivän päälle. Täällä on aina positiivisen elämän ympäröimänä ja paikan saavuttaa myös hiilineutraalisti.”

Hukka Xpress haluaa myös osaltaan tukea nuorten oppimista pitämään huolta itsestään. Oulun alueen yhdeksäsluokkalaisia ja lukiolaisia on kutsuttu ja kutsutaan ilmaiskäynnille liikuntatunnille. Yhdessä kokeilemalla nuorten kynnys saapua kuntosalille madaltuu ja samalla opitaan uutta toimintakulttuuria.

”Olen omimmillani, kun voin tukea ihmisten hyvinvointia. Pandemian jäljiltä ihmisille on kertynyt liikuntavelkaa. Nyt on hyvä aika aloittaa itsestä huolen pitäminen”, Mari kommentoi.

Keskustan alueen yrityksille Hukka Xpress on räätälöinyt tarjouksen, jolla työnantaja voi tukea työntekijöidensä liikkumista ja hyvinvointia. Useammankin yrityksen kanssa on luotu malli, jossa esimerkiksi kerran viikkoon treenataan yhdessä koko henkilöstön voimin. Työporukka kannustaa toisensa liikkumisen imuun yhteisellä treenillä. ”On mahtava nähdä se tsempin ja sprarrauksen määrä, sekä yhdessä vapautuminen ja hauskanpito, jonka kuntosali tarjoaa. Tänne vain treenaamaan, kun se teille parhaiten sopii – 24/7!”

https://www.hukkaxpress.net