Asiakaspalvelua suurella sydämellä

Anne Rautasen Kuudes Maku on omistajansa näköinen pieni putiikki Kauppurienkadulla. Yrittäjäksi Anne ryhtyi neljä vuotta sitten, kun hän osti Oulun Kuudes Maku -myymälän liiketoiminnan.

“Yrittäjyys ei ole ollut missään vaiheessa unelmani, mutta kun vastaan tuli mahdollisuus ostaa Kuudes Maku, niin en epäillyt hetkeäkään yrittäjäksi ryhtymistä. Liike oli minulle asiakkaana tuttu ja olin ystävillekin sanonut, että voisin nähdä itseni tällaisen pienen putiikin emäntänä,” Anne kommentoi yrittäjyytensä alkua. Hän on kasvanut yrittäjäperheessä ja perheestä löytyy muitakin yrittäjiä, joten yrittäjäksi ryhtyminen ei yllättänyt lähipiiriä.

 

Anne aloitti Kuudennen Maun luotsaamisen Kirkkokatu 25:ssä vuonna 2016 Stockmania vastapäätä. Ei mennyt kauaa, kun Stockmann lopetti toimintansa Oulussa. Silloin usko oli kova siihen, että tilalle löytyisi pian uusi toimija. Toisin kävi. Nykyiseen paikkaansa Kauppurienkatu 13 Kuudes Maku muutti vuonna 2019. Muutto on vaikuttanut myymälän liiketoimintaan pelkästään positiivisesti. Nyt ostoksille löytää useammin myös satunnaisasiakkaat.

Sijainnin lisäksi Anne on muokannut Kuudennesta Mausta itsensä näköistä myymälää, mistä löytyy erilaisia irtotuotteita kuten luomupähkinöitä, -siemeniä, -hedelmiä, lakritseja ja suklaita sekä kahvia, teetä, mausteita ja muita ruoanlaittotuotteita. Näiden lisäksi valikoimassa on jonkin verran superfoodeja, ihonhoitotuotteita ja teekannuja. Valikoimaa hän muokkaa asiakaskuntansa toiveiden mukaisesti. Oululaisten suosikkeja ovat teet, makulakut ja irtopähkinät.

“On ollut ilo nähdä, kuinka perheet tulevat täältä ostamaan viikonlopun herkut. Näin nuoremmat sukupolvet löytävät terveellisempiä herkkuja ja tottuvat samalla käymään kivijalkayrityksissä. Korona on korostanut paikallisten palveluiden käyttämisen tärkeyttä ja on ollut hienoa huomata, kuinka oululaiset ovat tukeneet paikallisia pienyrittäjiä. Toivottavasti tämä trendi jatkuu tulevaisuudessakin ja oululaiset käyttävät keskustan palveluita. Eläväinen keskusta tarvitsee asiakkaita, jotta voimme tarjota heille palveluita.”

Tuotevalikoiman laatu sekä paikallisten tuotteiden sisällyttäminen valikoimaan ovat Annelle tärkeitä. Hänen tavoitteena on, että Kuudes Maku, tai Annen kauppa, kuten sitä monet tuttavallisesti kutsuvat, tunnetaan laadukkaista tuotteista sekä hyvästä, henkilökohtaisesta palvelusta. “Tapahtui maailmassa mitä vain, haluan tarjota asiakkailleni positiivisen ostokokemuksen ja hetkellisen irtioton arjesta. Täällä heille on aina tarjolla hyvä fiilis ja ystävällinen palvelukokemus.”

Annen kaupan elämää voi parhaiten seurata Instagramista: https://www.instagram.com/kuudesmakuoulu/