Rotuaarin Apteekki on Oulun toiseksi vanhin apteekki. Sen perusti Erik Johan Palmqvist jo vuonna 1857 ja silloin apteekki toimi nimellä Uusi Apteekki. Se oli toinen Ouluun perustettu apteekki.

Rotuaarin Apteekki on aina sijannut Oulun ydinkeskustassa muun muassa Kalevankulmassa ja Kirkkokadulla Stockmannia vastapäätä. Nykyisellä paikallaan Kauppurienkadulla se on toiminut vuodesta 2015 alkaen.

Apteekkari Minna Liljamo on Rotuaarin Apteekin 12 apteekkari ja apteekin pitkän historian ensimmäinen naisapteekkari. Hän on luotsannut Rotuaarin Apteekin toimintaa kolme vuotta. Ennen Ouluun siirtymistään, hän oli apteekkarina Vihannissa.

”Luovuus, rehellisyys ja avoimuus ovat johtamisperiaatteitani. Meillä on ihana henkilökunta, joka on aktiivisesti mukana kehittämässä apteekkimme toimintaa. Henkilökunnalta on tullut monia hyviä ideoita, kuten apteekin historiasta kertova blogikirjoitusten sarja, jonka aloitimme tänä keväänä”, Minna Liljamo kommentoi.

Minnan mukaan apteekkarin työ on vuosisatojen ja -kymmenten aikana muuttunut huomattavasti. ”Nykyään apteekeilta vaaditaan monipuolisuutta ja farmaseuttisen osaamisen on kehityttävä sen mukana. Lääketoimitusten ja -neuvonnan lisäksi, teemme paljon elintapaneuvontaa ja yhteistyötä yhdistysten ja eri sidosryhmien kanssa”, hän kuvaa apteekkarin toimenkuvan muuttumista.

Minna näkee apteekkien aina olleen teknologiamyönteisiä ja siksi apteekin siirtyminen verkkoon on hänen mielestään luonnollinen jatkumo palveluiden laajentamiseksi. Rotuaarin Apteekin Verkkokaupasta asiakkaat voivat tilata lääkkeitä sekä muita apteekin valikoiman tuotteita ja noutaa ne joko myymälästä tai tilata ne kotiin kuljetettuina. Verkkokaupan noutopiste löytyy myös Pekurinkulmasta K-Supermarket Pekurin sisäänkäynnin läheltä.

Keskustan kivijalkayrittäjänä Minna näkee keskustan kehittämisen edellytyksenä yritysten ja kaupungin läheisen yhteistyön, missä on hänen mielestään vielä parantamisen varaa.

Rotuaarin Apteekin historiasta kertovaa blogisarjaa voi seurata osoitteessa: https://rotuaarinverkkoapteekki.fi/fi/apteekkimme-tarina