Ruohonjuuren tarina alkoi 1980-luvulla Helsingin Makasiineilla, kun yrityksen perustajajäsenet aloittivat tuomaan kierrätyspaperia Saksasta Suomeen. Pian tuotevalikoima laajeni muihin ekologisiin ja eettisiin tuotteisiin. Ouluun Ruohonjuuri rantautui kuusi vuotta sitten. Alunperin Oulun myymälä sijaitsi Kirkkokadun ja Pakkahuoneenkadun nurkassa, missä liiketilaa oli 89 m2. Uuteen 200 neliön liiketilaan Kauppurienkadulla Pekurinkulmassa Ruohonjuuri muutti kolme vuotta sitten toukokuussa.

Oulun Ruohonjuuren myymäläpäällikko Satu Huusko tykkää esitellä Oulun myymälän maailman pohjoisimpana Ruohonjuurena. Satu on ollut Oulun myymälän toiminnassa mukana alusta asti: “Eettisyys, ekologisuus ja tekemisen meininki ovat niitä tekijöitä, jotka ovat saaneet minut ja meidän henkilökuntamme sitoutumaan Ruohonjuureen yrityksenä ja työnantajana. Ruohonjuuri on hyvän elämän kauppa. Täältä löydät hyvän mielen lisäksi laajan kattauksen luomuruokaa, luonnonkosmetiikkaa, ravintolisiä ja ekopesuaineita”, Satu kertoo.

 

Ruohonjuuren asiakkaat ovat yleensä hyvin valveutuneita ja etsivät itse tietoa kanavistaan. Myymälän valikoimaa kehitetäänkin asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Ruohonjuuressa ei saada vinkkejä pelkästään henkilökunnalta vaan henkilökunta saa myös vinkkejä asiakkailtaan eri tuotteista tai trendeistä.

Ekologisuus ja eettisyys ovat Ruohonjuuren dna:ssa. Ne näkyvät yrityksen ja myymälöiden toiminnassa, tuotevalikoimassa ja tuotantoketjujen valikoinnissa. Hyvä halutaan laittaa kiertämään ja esimerkiksi Oulun myymälä osallistuu aktiivisesti paikallisten seurojen, koululuokkien ja yhdistysten hyväntekeväisyystempauksiin.

”Asiakkaamme voivat ostoksiensa lomassa osallistua myös kuukauden hyväntekeväisyyskohteeseen.  Kesäkuun hyvistuote on A&M Luonnontuotteiden kotimainen hamppuvoide. Kampanjan tuotto menee Baltic Sea Action Groupille,  joka tekee työtä Itämeren pelastamiseksi. Ruohonjuuri jakaa myös vuosittain apurahaa edistämään eettistä ja ekologista yritystoimintaa”, Satu hoksauttaa.

Oulun myymälässä on tarjolla noin 2500 erilaista tuotetta, mutta oululaisilla asiakkailla on myös mahdollisuus tilata Ruohonjuuren koko valikoimasta haluamiansa tuotteita myymälästä haettavaksi. Näin heillä on käytössä yli 7000 ekologista ja eettistä tuotetta. Voit tutustua Ruohonjuuren verkkokauppaan täällä: https://www.ruohonjuuri.fi