31.1.2023

Ilmaisen pysäköinnin kokeilu Oulun keskustassa

Pysäköintiä piipahduksiin selvittää keskustassa asioinnin sujuvoittamista 

Kokeilun tavoitteena on selvittää, miten kiekollisten pysäköintipaikkojen ja talvisen pyöräpysäköinnin lisääminen vaikuttavat keskustassa asiointiin. Kiekolliset pysäköintipaikat toteutetaan kohteisiin, joissa on nykyisin maksullista pysäköintiä. Pyöräpysäköinnin määrää vähennetään talvisin kunnossapidon vuoksi verrattuna muihin vuodenaikoihin, ja kokeilussa pysäköintiä lisätään muutamissa keskeisissä sijainneissa ja lisäksi yhdessä kohteessa testataan myös katoksellista telinettä. Pysäköintikokeilut käynnistyvät 1.2.2023. 

Talavikatu tuo Rotuaarin jatkeelle viihtyisyyttä ja pop up –toimintaa 

Talavikatu elävöittää Kirkkokatua välillä Saaristonkatu-Albertinkatu. Kokeilun tavoitteena on selvittää, millaisilla ratkaisuilla talvista kävely-ympäristöä on mahdollista kehittää viihtyisämmäksi. Talavikadulle lisätään talvista kasvillisuutta, levähdyspaikkoja sekä sääolojen salliessa yhteisöllinen jääteos, jota kaikki oululaiset pääsevät rakentamaan. Lisäksi kadulle kannustetaan tuomaan kokeilun aikana pienimuotoisia tapahtumia. Talavikatu avautuu helmikuun alussa. 

 Osallistu kokeiluun ja jaa kokemuksesi! 

Kokeiluista kerätään palautetta asukkailta ja vierailijoilta verkkokyselyllä koko kokeilun ajan. Kyselyssä pääset myös kertomaan, millaista elämää toivoisit talviseen keskustaan tulevaisuudessa. Pääset vastaamaan kyselyyn tästä: https://link.webropol.com/s/sujuvaasiointi   

Seuraa kokeiluja somessa: #SujuvaAsiointi ja #Talavikatu 

 

 

Lisätietoja:  

Leena Vuotovesi 

Toiminnanjohtaja, Oulun Liikekeskus ry 

leena(a)oulunliikekeskus.fi  

 

Saija Räinä 

Liikennepäällikkö, Oulun kaupunki 

Ssaija.raina(a)ouka.fi