Tervetuloa keskustaan

Kaikki ovat tervetulleita toimimaan keskustassa. Haluatpa sitten järjestää tapahtuman, tuoda promootion tai toimia Kauppatorilla, autamme sinua suunnittelemaan toimintasi alueelle sopivaksi.

Käsittelemme Oulun torialueen, keskustan kävelykatualueen ja sen lähikatujen ulkomyyntiin liittyvät vuokraus- ja lupa-asiat. Käsittelemme muitakin yleisten alueiden käyttölupa-asioita kävelykaduilla esimerkiksi tapahtumiin ja promootioihin liittyen.

Tehdään yhdessä keskusta meille kaikille!

Rotuaari ja ydinkeskustan kadut

 

Käsittelemme Oulun torialueen, keskustan kävelykatualueen ja sen lähikatujen ulkomyyntiin liittyvät vuokraus- ja lupa-asiat.

Käsittelemme myös muita yleisten alueiden käyttölupa-asioita kävelykaduilla, esimerkiksi tapahtumiin ja promootioihin liittyen.

Rotuaarin lava ja aukio

Rotuaarin lavalla ja aukiolla järjestetään pitkälle toistasataa tapahtumaa vuodessa - tervetuloa kokemaan ja itse tuottamaan oululaista kaupunkikulttuuria aidoimmillaan.

Tutustu

Kävelykatualue

Keskustan kävelykatualue ulottuu Torilta Kauppurienkatua pitkin Kauppakeskus Valkeaan saakka, ja Kirkkokadulla Rotuaarin aukiolta Mannerheimin puistoon.

Tutustu

Kauppatorin alue

Kauppatorilla kävijä tietää tulleensa oululaisten olohuoneeseen nähdessään Torinrannan komeat maamerkit: kauppahallin, vanhat aittarakennukset sekä toria vartioivan Toripolliisi-patsaan.

Torilla kävijöitä 120-vuotiaan Kauppahallin edustalla valvoo oululaisten ikioma Toripolliisi, patsas, joka muistuttaa ajoista jolloin oikiat toripolliisit pitivät yllä Kauppatorin yleistä järjestystä. Tiedetään, että vielä 1700-luvulla vilkas satama- ja vientiliikenteen solmukohta hiljeni vuosisatojen saatossa ja torialue muuttui hiljalleen kaupunkilaisten ja maakunnista tulleiden vierailijoiden käynti- ja tapaamiskohteeksi. Toripoliiseja tarvittiin mm. yleiseen valvontaan ja kurinpitoon.

Kauppatorin alueen palvelut muodostuvat torialueen toiminnasta, aittatorista ja vierasvenesatamasta.

Kauppatori

Oulun kauppatori on oululaisten olohuone ja sykkivä sydän.

Tutustu

Aittatori

Tietoa Oulun tunnelmallisesta Aittatorista.

Tutustu

Vierasvenesatama

Tietoa Meritullin vierasvenesataman palveluista.

Tutustu

Kauppahalli

Oulun ikoninen kauppahalli

Tutustu