Kävelykatualue

Keskustan kävelykatualue, Rotuaari, ulottuu kauppatorilta Kauppurienkatua pitkin Kauppakeskus Valkeaan saakka, ja Kirkkokadulla Rotuaarin aukiolta Mannerheimin puistoon.

 

On aika terassien!

Kaupunkilainen: muistathan nauttia terasseista

Ravintoloitsija: muistathan hakea terassiluvan

 

Kesän terassikausi on jälleen alullaan ja pääsemme kaikki nauttimaan taas kesäisestä katukuvasta terasseineen.

Ravintoloitsijat, muistattehan hakea hyvissä ajoin lupaa terassillenne, oli se sitten ihka uusi tai jo hyväksi testattu kokonaisuus. Me täällä jo sormet syyhyten odotamme! Katso ohjeita alta.

Alueen tiedot


Kävelykatualue

Kävelykatualue

Kävelykatualueella toimimisessa tulee muistaa, että kävelykatu on nimensä mukaisesti ensisijaisesti katualuetta. Kävelykadun käyttöä ohjaa käyttöperiaatteet ja alueen käytössä tulee erityisesti huomioida katujen muun liikenteen tuurvallisuus ja pelastustiet.

Myös kävelykatualueelta löytyy paikkoja pienimuotoisille tapahtumille ja tempauksille. Käyttöä varten sinun tulee hakea alueenkäyttölupaa ePermit järjestelmän kautta. Katusoittoon, joka ei käytä verkkovirtaa ei tarvita lupaa laisinkaan.

Myynti kävelykatualueella on sallittua vain kolmessa tapauksessa: tapahtumien yhteydessä, liikkuva myynti ja myyntitoiminta kävelykadun käyttösuunnitelmassa määritellyillä kioskipaikoilla. Tutustu myyntipaikkaohjeeseen, jonka löydät ihan tuosta vierestä.

 

Muut alueet

Aittatori

Tietoa Oulun tunnelmallisesta Aittatorista.

Tutustu

Kauppahalli

Oulun ikoninen kauppahalli

Tutustu

Kauppatori

Oulun kauppatori on oululaisten olohuone ja sykkivä sydän.

Tutustu

Rotuaarin lava ja aukio

Rotuaarin lavalla ja aukiolla järjestetään pitkälle toistasataa tapahtumaa vuodessa - tervetuloa kokemaan ja itse tuottamaan oululaista kaupunkikulttuuria aidoimmillaan.

Tutustu

Vierasvenesatama

Tietoa Meritullin vierasvenesataman palveluista.

Tutustu