Me kehitämme

Me Liikekeskuksella uskallamme kokeilla, kehittää ja tuulettaa.

Me kokeilemme ja toteutamme, näytämme esimerkkiä ja kannustamme mukaan tekemään uudenlaista kaupunkikeskustaa!

Olemme rohkea tulevaisuuden ennakoija ja tarjoamme ratkaisuvaihtoehtoja toivotulle tulevaisuudelle.

Toivotun tulevaisuuden kaupunkikeskusta

 

Yhdistämme rohkeasti tiedettä, taidetta, luovia aloja ja tarinoita luodaksemme tulevaisuuden vetovoimaisen ja urbaanin kaupunkikeskustan.  Toimimalla aikaamme edellä nostamme esiin ne tulevaisuuden kestävän talouden palvelut ja liiketoiminnot, joilla sekä tuetaan kestävää kuluttajuutta että varmistetaan kaupunkikeskustan pitkän ajan elinvoima tilanteessa, jossa keskustat ovat valtakunnallisesti kriisiytymässä.

Tästä on Toivossa kyse!

 

 

Tutustu Toivotun tulevaisuuden juttusarjaan

Dronelogistiikka

Tutkimme keskustan logistiikkaa ja tulevaisuuden jakelua dronejen käytön näkökulmasta. Tärkeänä kehityskohtana ilmeni sopivien lasketumisalustojen löytyminen kaupunkikeskustan kiinteistöjen katoilta.

Yhtenä lopputuloksen syntyi yhteistyössä Robots Expertin (nykyinen Innoavia) kanssa kansainvälisestikin uraa uurtava käsikirja kiinteistönomistajille ja rakennuttajille dronelogistiikan vaatimuksista laskeutumispaikoille.

 

 

 

Tutustu oppaaseen täältä

Uudet urbaanit tuotannot

Kesällä 2023 kokeilimme Oulun keskustassa erilaisia tapahtumatyyppejä ja mittasimme niiden vaikutusta keskustan vetovoimaan. Kokonaisuus sai rahoitusta Pohjois-Pohjanmaan liitolta.

Tapahtumien vaikuttavuusarviointi

Sujuvan asioinnin kokeilu

Keväällä 2023 toteutimme yhteistyössä Oulun kaupungin ja Rambollin kanssa kokeilun, jonka tavoitteena oli parantaa Oulun keskustan vetovoimaa edistämällä kaupunkikeskustan sujuvaa asiointia ja talvisen kaupunkitilan houkuttelevuutta.

Tutustu kokeilun raporttiin

Ota meihin yhteyttä kehittämiseen ja hankkeisiin liittyvissä asioissa

Leena Vuotovesi

Toiminnanjohtaja
leena(a)oulunliikekeskus.fi
040 751 4318

Kysy minulta: Liike-elämästä ja jäsenasioista, kehittämisestä ja kaupunkiyhteistyöstä.

Johannes Helama

Tulevaisuusmuotoilija
johannes(a)oulunliikekeskus.fi
044 4939 470

Ole minuun yhteyksissä, jos sinua kiinnostaa: Kaupunkimuotoilu, Kestävyys ja kauneus: New European Bauhaus tai osallistaminen