19.2.2021

Koe kaupunki – koe taide -näyttely 25.2.-7.3.2021

Näyttely on esillä Oulun Liikekeskuksen jäsenyritysten näyteikkunoissa sekä Rotuaarin ja Valkean Kesäkadun näytöillä. Näyttelyn järjestelyistä sekä taiteilija- ja teosvalinnoista vastaa Galleria MABD:n galleristi Hanna Manninen.

“Halusimme piristää oululaisten korona-arkea taiteella. Koe kaupunki – koe taide -näyttely tuo taiteen jäsenistömme näyteikkunoihin ja keskustan näytöille, joista näyttelyä voi helposti ja turvallisesti käydä katsomassa omalla ajallaan. Näyttely tarjoaa parin kilometrin mittaisen taidekävelyn läpi Oulun keskustan”, Liikekeskuksen toiminnanjohtaja Jarmo Hagelberg kommentoi.

”Näyttelyssä nähdään monipuolinen kattaus oululaista kuvataidetta. Halusin tuoda esille erilaisia ja eri ikäisiä oululaisia taiteilijoita. Taiteilijoiden ja teosten valinta perustui pitkälti siihen, minkälaisia ikkunoita saimme näyttelyyn mukaan. Tavoitteeni oli joko yllättää tai löytää yrityksen tyyliin sopivia taideteoksia”, galleristi Hanna Manninen kommentoi taiteilija- ja teosvalintoja.

Koe kaupunki – koe taide -näyttelyn taiteilijat ovat Anni Arffman, Kaisu Heikkilä, Hanna Holopainen, JP Manninen, J-P Metsävainio, Moosa Myllykangas, Kalle Nurminen, Hanna Schroderus, Tiina Seppälä, Riikka Soininen, Veikko Törmänen ja Tiina Vehkaperä.

Liikekeskuksen jäsenyrityksistä näyttelyssä on mukana Rotuaarin Apteekki, Fulari, KuudesMaku, Kahvila-Konditoria Sofia, ErgonoVita, TaitoShop, Salon Sara, Ruohonjuuri, Optiikka Suomela, Oulun Osuuspankki, Ravintola Hugo, LähiTapiola, Viinibaari Vox, Ravintola Puistola ja Salon Virho. Lisäksi taidetta nähdään Rotuaarin ja Kesäkadun näytöillä.

Näyttelyn kartta löytyy täältä ja se julkaistaan myös Kalevan ja MunOulun tapahtumakalentereissa.