24.10.2022

Lyhyen pysäköinnin ja katutilan monikäyttöisyyden kokeilutyöpaja 10.11.2022

Oulun Liikekeskus ry ja Oulun kaupunki ovat käynnistäneet työn, jossa tavoitteena on parantaa Oulun keskustan vetovoimaa edistämällä kaupunkikeskustan sujuvaa asiointia. Osana työtä on järjestetty lokakuussa 2022 kaikille kaupunkilaisille avoin ideariihi, jossa ideoitiin konkreettisia toimia asioinnin sujuvoittamiseksi sekä viihtyisämmän kaupunkiympäristön kehittämiseksi. Ideariihessä keskityttiin neljään keskustan katutilaan, joissa on tunnistettu potentiaalia monikäyttöisyydelle:

  • Rantakatu välillä Hallituskatu-Saaristonkatu
  • Hallituskatu välillä Kirkkokatu-Isokatu
  • Kauppurienkatu välillä Mäkelininkatu-Uusikatu
  • Kirkkokatu välillä Albertinkatu-Sepänkatu

Työ on edennyt vaiheeseen, jossa suunnitellaan tarkemmin alkuvuodesta 2023 katutiloissa toteutettavia kokeiluja.

Nyt keskustan toimijoille (yritykset, organisaatiot ja sidosryhmät) järjestetään kokeilutyöpaja torstaina 10.11.2022 klo 13.00–15.00 Kauppatorin Kahvilamakasiinilla, jossa kokeilun toteutusta suunnitellaan ideariihen tulosten pohjalta. Työpajassa ideoita on mahdollisuus kommentoida ja jalostaa, ja tilaisuudessa äänestetään jatkoon ideoita sujuvuuden ja viihtyisyyden edistämiseksi. Tilaisuuden yhteydessä on myös mahdollisuus tuoda esille tapoja, joilla keskustan toimijat voivat osallistua kokeiluihin ja saada niistä mahdollisimman paljon hyötyä.

Lämpimästi tervetuloa pohtimaan kokeiltavien ideoiden toteutusta! Palveluiden ja infrastruktuurin tukiessa eläväisen keskustan luomme lopulta me ihmiset. Yhteistyössä on voimaa!

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Ilmoittautumalla tästä ennakkoon varmistat, että sumppia riittää kaikille!

ILMOTTAUDU TYÖPAJAAN TÄSTÄ

Tätä kutsua voi vapaasti jakaa eteenpäin!

Kokeilun rahoittaa Keski-Suomen Liitto osanaYdinkeskustojen kestävä tulevaisuus -hanketta, jonka osallistujakaupungit kutsutaan mukaan työpajaan etänä.