Positiivisen kautta eläväisen keskustan puolesta

As Oy Pohjantalon hallituksen puheenjohtaja ja Pohjalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Antti Rounaja valittiin jo toistamiseen Oulun Liikekeskus ry:n hallituksen puheenjohtajaksi. Karjasillalla asuvalle perheenisälle Oulu ja Oulun keskusta ovat tärkeitä. Liikekeskuksen jäsenyys ja hallituksessa toimiminen olivat luontainen kehityskulku keskustan kiinteistötoiminnassa reilun kuuden vuoden aikana olleelle toimijalle, sillä hän haluaa olla mukana kehittämässä Oulun keskustaa.

”Kaupunkien keskustat eivät tule kuolemaan. Niiden rooli vain muuttuu. Tästä on hyvä esimerkki kirjakauppana ennen toiminut kiinteistömme, missä nykyään toimii kaksi ravintolaa ja kampaamo kirjakaupan sijasta. Mielestäni kaupunkikeskustoiden tulee tarjota kaupunkilaisille elämyksiä ja syitä viihtyä. Tämä voidaan tehdä pienillä jutuilla, kuten lisäämällä vehreyttä ja vähentämällä huoltoajoa kävelykaduilla,” Antti kommentoi.

Liikekeskuksen tärkeimmäksi rooliksi hän näkee linkkinä olemisen kaupungin ja yrittäjien välillä. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana hän tekee läheistä yhteistyötä Liikekeskuksen toiminnanjohtajan kanssa. Lisäksi puheenjohtajana hän haluaa kasvattaa tietoutta yhdistyksen toiminnasta keskustan yrittäjien keskuudessa sekä auttaa jäsenhankinnassa.

”Mielestäni on aika muuttaa ajattelua Oulun keskustan kehittämisen suhteen aiempaa avoimemmaksi ja joustavammaksi. Negatiivisuus ja kankeus eivät vie asioita eteenpäin. Tehdään mieluummin yhdessä – kokeillaan, testataan ja avataan päätäntäprosesseja yrittäjien suuntaan. Me kaikki hyödymme siitä, että keskustassa viihdytään, käydään ostoksilla ja tapahtumissa”, hän jatkaa.

Tulevaisuuden tavoitteena hän näkee Liikekeskuksen toiminnan kehittämisen, isompien tapahtumien järjestämisen, näkyvyyden lisäämisen ja yhdistyksen jäsenmäärän kasvattamisen. ”Me tarvitsemme leveämmät hartiat asioiden eteenpäin viemiseksi.”